Nova vest
Košarka 5

29.5.2024.

12:25

Obradović: "Nemoj da govoriš da plaćamo sudije"

Trener Monaka Saša Obradović je imao burnu konferenciju za medije u francuskom šampionatu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Posle dvomeča u Kneževini, rezultat u seriji polufinala francuskog šampionata između Monaka i Burga je bio izjednačen (1:1).

Ipak, ekipa Saše Obradovića je uspela da vrati brejk i slavi u jučerašnjem meču protiv Burga u gostima sa 85:81.

Obradović je bio iziritiran zbog jednog incidenta na meču.

"Moram da istaknem nešto što me zaista iritira. Posle našeg poraza u subotu nisam se bunio na desetine sudijskih grešaka tokom meča. Nisam reč rekao. Navijači to rade i nije ništa neuobičajeno. Ali smatram da je veoma nekorektno da se neko žali da je nama sve dato. Vidimo kako protivnički trener komentariše svaku sudijsku odluju, što takođe nije fer ali to se radi, stavljanje pritiska je deo našeg posla. I sam to radim", rekao je Obradović.

Navodno je trener Burga Frederik Fotu prišao Metju Strazelu igraču Monaka i rekao mu "Plaćate i sudje?".

"Ali, nemoj jednom od mojih igrača da govoriš da plaćamo sudije! To je sramota! Moramo da poštujemo igru i sezonu: zašto bismo potcenili to što se naš tim borio kao lud da bi imao prednost domaćeg terena. Žao mi je, ali moraćeš da mi čestitaš posle svega. Protivnički trener vrlo dobro zna šta je rekao. To nije fer, zaista nije. Reći da mi plaćamo sudije… Kakva je to priča? Kakvo je to nepoštovanje?", rekao je trener Monaka.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

17 h

Novo Sport Video Menu