Tehnopolis

Petak, 11.03.2011.

10:02

Uklonite neželjeni sadržaj pretrage

Google je tokom jučerašnjeg dana predstavio novu funkciju svoje pretrage - mogućnost ručnog blokiranja određenih sajtova iz rezultata pretrage.

Izvor: B92

Default images

Ukoliko korisnik ukuca određeni pojam, ode na neki od sajtova koji se nalaze u rezultatima pretrage, ali sadržaj iz nekog razloga bude neodgovarajući, kada se vrati nazad na rezultate dobiće mogućnost da taj sajt blokira, i on se više neće pojavljivati u pretrazi.

Ova opcija uvezana je sa Google nalogom, pa tako korisnici moraju biti ulogovani ako žele da im se i sledeći put kada pretražuju taj sajt ne pojavljuje.

"Verovatno vam se desilo da kliknete na rezultat za koji se ispostavi da nije ono što ste tražili. U većini slučajeva ste se odmah vraćali na Google. Za situacije nalik ovoj, sada imate novu opciju koja vam omogućava da blokirate određeni domen u budućim rezultatima pretrage", navodi se na zvaničnom blogu.

Iz Googlea kažu da je ovo samo jedan korak u činjenju pretrage na Google personalizovanijom.
Pri svakoj pretrazi na dnu strane ćete imati obaveštenje o broju blokiranih rezultata, a maksimalan broj blokiranih sajtova je petsto. One koje ste nekada blokirali, jednostavno možete oblokirati u okviru podešavanja pretrage, ali i videti informacije o svim blokiranim sajtovima na jednom mestu.

Google je nedavno lansirao dodatak za Chrome iste namene, ali je ugradnjom u Google želeo da opciju omogući i korisnicima drugih browsera.

Svi oni koji koriste verzije Chrome 9, IE8 i Firefox 3.5 ili novije, i Google na engleskom, trebalo bi da su već dobili ovu mogućnost, dok je obećana podrška i za ostale browsere i druge jezike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: