Nova vest
Auto-moto 1

24.5.2024.

13:17

Meklarenov epski omaž Seni u Monaku FOTO/VIDEO

Ekipa Meklarena će tokom Velike nagrade Monaka napraviti veliki omaž legendarnom Airtonu Seni.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Prvog maja navršeno je 30 godina od smrti Brazilca, ali je tim u kojem je doživeo vrhunac karijere Meklaren čekao najvažniju trku u Seninoj karijeri da mu oda posebnu počast.

Cela tekuća nedelja je u Meklarenu u znak Sene, zbog koga će Lando Noris i Oskjar Pjastri voziti bolid u čuvenoj žuto-zelenoj kombinaciji, bojama brazilske zastave.

Takođe, ceo Meklarenov vizeulni identitet je podređen omažu Seni pa će i uniforme, kacige i majice biti u žutoj i zelenoj boji.

Što se tiče bolida, na njemu su u posebnom fontu natpisi Sena, a našlo se mesta i za njegov citat: "Nemam idola. Divim se radu, posvećenosti i sposobnosti".

Osim F1 bolida, Meklaren je spremio i posebnu verziju svog superautomobila Sena Sempre.

Sena je inače šest puta pobedio u Monaku, svih šest kao vozač Meklarena, uključujući i epsku trku iz 1984. kada je kao debitant nadmašio Alena Prosta po žestokom pljusku.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

5 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

8 h

Novo Sport Video Menu