Kejsi Stoner objavio povlačenje

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Kejsi Stoner objavio je da će se povući iz tog sporta na kraju ove sezone.

Izvor: JT

Četvrtak, 17.05.2012.

20:29

Default images

Australijanac, koji je bio šampion u najjačoj klasi i 2007. godine, to je potvrdio pred trku za Veliku nagradu Francuske, koja se vozi ovog vikenda u Le Manu.

Posle dugog razmišljanja i dosta vremena provedenog u razgovoru sa članovima moje porodice i mojoj suprugom, odlučio sam da se sledeće sezone neću takmičiti. Završiću karijeru na kraju ove sezone i radiću neke drugačije stvari u svom životu”, rekao je Stoner.

Spekulacije o tome da će Stoneru ovo biti poslednja sezona pojavile su se još pre nekoliko meseci, kada je postao otac, ali ih je i on sam demantovao. Ipak, pošto je potvrdio povlačenje, istakao je da razlog za to nije što je dobio kćerku u februaru ove godine.

Posle toliko godina u sportu koji volim, i za koji smo se i ja i moja porodica mnogo žrtvovali, posle toliko godina pokušavanja da dođem do mesta na kojem se sada nalazim, ovaj sport se toliko promenio to do te mere da ja više ne uživam u njemu. Nemam više strasti za to i u ovom trenutku je najbolje da se povučem. Mnoge stvari su me razočarale, i to mnoge stvari koje sam voleo, a vezane su za ovaj sport, ali nažalost balans je otišao u pogrešnom pravcu. Jednostavno, ne mogu više. Bilo bi lepo kada bih mogao da kažem da ću ostati još jednu godinu, ali gde je svemu kraj?”, istakao je Stoner.

Pre samo dve nedelje Stoner je pričao potpuni drugačiju priču, pošto je demantovao da će se povući u skorije vreme.

Vidim da su svi dobri u izmišljanju priča. Mnogo puta sam ranije rekao da moja karijera neće trajati još mnogo dugo, ali to je značilo da neću voziti dok budem u tridesetim godinama. Još uvek ništa nisam odlučio i, naravno, niko drugi to neće znati dok ne objavim zvanično. Ali, kao obično, pojavljuju se glasine i svi veruju u njih. Sve dok ne čujete nešto od mene, ne verujte u to”, rekao je tada Stoner.

26-godišnji Stoner je debitovao u kraljevskoj klasi 2006. godine, poštio je sezonu ranije završio kao vicešampion klase do 250 kubika. Tada je vozio za LCR Hondu, da bi 2007. prešao u Dukati i već u prvoj sezoni osvojio titulu sa deset pobeda, da bi na kraju završio u Repsol Hondi prošle godine. U svojoj prvoj sezoni za tu ekipu došao je do druge titule, takođe sa deset pobeda, a broj njegovih trijumfa u najjačoj klasi trenutno iznosi 35.
Ž
U dosadašnjem delu sezone, Stoner je zabeležio dva trijumfa, u Španiji i Portugalu, i vodeći je u generalnom plasmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: