Partizan - Unikaha (20.45h)

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da njegov tim još uvek nije dovoljno uigran i spreman za start Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2009.

15:22

Default images

Međutim, Vujošević je istakao da to ne znači da traži alibi i dodao da će njegov tim ići na pobedu u meču prvog kola najelitnijeg evropskog takmičenja, protiv španske Unikahe. "Zadovoljan sam kako momci rade i njihovom energijom. Kada se uigramo bićemo dobra ekipa, koja će osvajati trofeje. Ipak, za sada još nismo stigli u tu fazu", rekao je Vujošević.

"Veća želja i veća borbenost, uz podršku publike, to su stvari koje su nam neophodne za pobedu. Igramo sa jako kvalitetnom ekipom i publika će imati priliku da uživa u izvanrednoj košarci. Neće biti lako, ali tu smo i ne tražimo alibi. Znamo da će publika biti uz nas i mi ćemo ići na pobedu", rekao je Vujošević.

Za Partizan će u četvrtak debitovati novi plejmejker, Lester Mekejleb, koji je u Beograd doputovao tek u nedelju. 'Crno-beli' su nakon toga potpisali ugovor i sa krilnim centrom Lorensom Robertsom, koji u srpsku prestonicu stiže sutra, pa će u 'Pioniru' protiv Unikahe biti samo navijač.

"Ekipa je kompletirana. Ne znam koliko će vremena biti potrebno igračima da se prilagode. Dugo smo čekali, ali takvo je tržište. Na kraju se ispostavilo da je čekanje bilo opravdano. Mislim da smo angažovali igrače koji mogu da pomognu Partizanu i kojima Partizan može da pomogne", ocenio je trener 'crno-belih'.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da se ekipa raduje početku takmičenja u Evroligi.
www.kkpartizan.rs
"Svaka utakmica u Evroligi je nova radost. Atmosfera u ekipi je odlična. Unikaha nam je dobro poznata, bez pbzira na čnjenicu da je promenila sastav. Protiv Reala su pokazali svoju pravu moć. Sa druge strane, mi smo se tek sakupili. Dobro treniramo i sada je neophodno da tu igru prenesemo na teren i iznenadimo Unikahu", rekao je Božić.

Novo pojačanje Partizana Bo Lester MekKaleb priznao je da ne zna mnogo o istoriji i rezultatima Partizana, ali da je čuo da navijači prave ludu atmosferu na domaćim parketu.

"Ne znam još toliko o istoriji i rezultatima Partizana. Čim sam došao slušao sam o tome kakvi su navijači. Počastvovan sam što ću igrati Evroligu, ovo će mi biti moj debi u ovom takmičenju", rekao je MekKaleb.

Jedini problem Partizana sa povredama je iščašenje skočnog zgloba Aleksandra Rašića, koji juče nije trenirao, ali bi danas trebalo da nastavi sa radom da bi bio spreman za sutra.

Meč prvog kola B grupe Evrolige između Partizana i Unikahe igra se u sredu od 20:45 u hali Pionir.

Očekivanja iz tabora Španaca pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: