FSS ograničio broj stranaca

Izvršni odbor FSS odlučio je da od sezone 2010/2011 broj stranih fudbalera u prvoj ligi nacionalnog prvenstva ograniči na najviše pet po timu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 15.07.2009.

16:58

Default images

Klubovima će, prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, već od sezone 2011/2012 biti dozvoljeno da u svom sastavu imaju najviše četiri stranca. Timovi drugog ranga takmičenja od sezone 2010/2011 moći će da u ekipi imaju najviše po dva strana fudbalera, dok klubovi u Srpskoj ligi i nižim rangovima takmičenja neće smeti da potpisuju ugovore sa stranim igračima.

Izvršni odbor FSS ponovio je i da će klubove u Super ligi moći da predvode samo treneri sa profesionalnom licencom, što je trenutno problem za ekipe BSK Borče, Smedereva, Rada i Napretka.

"Verujte nije bilo lako doneti takvu odluku, jer su treneri tih ekipa ostvarili odlične rezultate, a njihovi klubovi su naviknuti na njihove sisteme rada. Pokušaćemo da im izađemo u susret sa nekim olakšicama, preporukama da im se brže izdaju licence, kao i da se oslobode plaćanja troškova, koji iznose oko 5.000 evra", naveo je Karadžić.

On je saopštio da probleme sa infrastrukturom trenutno imaju BSK, Metalac i Mladi Radnik. BSK će zato igrati kao domaćin na stadionu OFK Beograda, Metalac u Kragujevcu, dok Mladi Radnik još uvek pokušava da u zadatom roku pripremi svoj stadion u Požarevcu.

Karadžić je, takođe, najavio i restrukturiranje Stručnog odbora FSS, koji je za selektora mlade reprezentacije predložio Dragoljuba Bekvalca, sa čime se, međutim, čelnici FSS-a nisu složili i na mesto selektora postavili Ratomira Dujkovića.

"Nije dobro kada penzioneri donose odluke o promenama", rekao je Karadžić, koji je dodao da je bilo predloga i da se zamene svi članovi Stučnog odbora, ali da se to nije prihvatilo, jer cilj FSS nije bio da se pokaže kao jači.

"Ipak, o rekonstrukciji ćemo sigurno razmišljati. Oformićemo Stručni odbor od devet ili 11 članova u kome će biti ljudi iz fudbala, treneri, novinari, sudije", istakao je Karadžić.

Najviše rasprave na sednici Izvršnog odbora bilo je o stanju srpskog fudbala na Kosovu i Metohiji i mogućem učešću tamošnjih klubova u takmičenjima fudbalskih saveza istočne i zapadne Srbije. Karadžić je naveo da je tu najveći problem neslaganje fudbalskih funkcionera na Kosovu. Generalni sekretar FSS Zoran Laković pojasnio je da 45 srpskih klubova u pokrajini ne uspevaju da se dogovore i zajednički predlože neko rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: