UEFA traži kontrolu agenata

Izvor: IL

Sreda, 25.01.2006.

23:15

Default images
UEFA je osmislila 50 novih predloga za mere kojima želi da smanji mogućnost bilo kakvih malverazija u poslovanju fudbalskih agenata.

Izvršni direktor UEFA Lars Krister Olson izjavio je novinarima u Nionu da su predlozi doneti na tri različita sastanka i da će biti prosledjeni FIFA na razmatranje.

"Ne mogu vam reći ništa o pojedinačnim predlozima, s obzirom da njih i dalje razmatraju naši pravni eksperti", rekao je Olson. "Ali naša osnovna želja je da imamo celovit pristup širom EU prema pitanju kako kontrolišemo agente i kakva ograničenja mogu biti dodata", naveo je.

Prema njegovim rečima, postoje neke naznake koje je UEFA dobila od više evropskih vlada o "pranju novca i drugim čudnim aktivnostima".

"Smatramo da je razumno da agenti koji rade sa izuzetno velikim sumama novca budu pod kontrolom", rekao je Olson. 

UEFA već sprovodi istragu o stanju u evropskom fudbalu, posle zabrinutosti koju je izrazio sportski ministar Ričard Karbon tokom bitanskog šestomesečnog predsedavanja EU. Olson je takodje pozdravio odluku engleske Premijer lige da pokrene istagu i optužbama za nelegalna plaćanja na tržištu igrača, a dodao je da bi eventualni dokazi mogli da dovedu i do Uefinog izveštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: