Prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope

Ove večeri odigrane su prve četvrtfinalne utakmice u UEFA Ligi Evrope.

 Remzi 14', Toreira 25'
  ARS   NAP  
  2 : 0  
Kraj! Pobede Benfike, Čelsija, Arsenala i Valensije
Završeni su prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope. Mnoštvo uzbuđenja, dve pobede domaćina, dve gostiju uz ukupno 13 golova. Prilično dobar golgeterski učinak, mreže su se tresle na sve četiri uutakmice.
Pogodak Gedeša u nadoknadi
Goooool! Valensija dala i treći gol!
Još jedan gol Valensije, i opet je strelac Gonkalo Gedeš!
Drugi gol Valensije
Goooool! Valensija do pogotka u nadoknadi
Gol u Španiji! Valensija je u prvom minutu nadoiknade vremena uspela da postigne druugi gol i povede protiv Viljareala. Strelac je Danijel Vas.
Finiš utakmica
Igraju se poslednji minuti na četiri utakmice, da li će biti promena rezultata?
85' Srpski dvojac na terenu u finišu
U timu Benfike Andrija Živković je zamenio Samarisa, dok je kod Ajntrahta, Mijat Gaćinović ušao umesto Rodea.
Gol Alonsa za prednost Čelsija
86' Goooool! Čelsi vodi u Pragu
Konačno gol i u Pragu! Čelsi je poveo u 86. minutu a strelac je bio Markos Alonso.
78' Kostić u prilici
Ukazala se prilika i Filipu Kostiću. Dobio je loptu na dvadesetak metara od gola, ušao je sa njom u kazneni prostor, ali je šutirao neprecizno iskosa sa leve strane.
Drugi gol Ajntrahta, strelac Pasijensija
72' Gooooool! Ajntraht smanjio na 4:2
Nova nada za Ajntraht, pogodak Pasijensije za 4:2. Posle kornera, napadač nemačke ekipe je bio najviši u skoku, pogodio je malu mrežu i tako smanjio prednost lisabonskke ekipe.
71' De Guzmanov pokušaj
Ajntrahtu bi barem još jedan gol mnogo značio. De Guzman je šutirao, ali samo korner od svega...
69' Sjajna odbrana Trapa
Brza akcija Benfike, Feliks je proigrao Harisa Seferovića, ovaj je šutirao sa desetak metara, ali je Trap nogom uspeo da zakači loptu i spreči novi gol domaćina.
60' Kraj meča za Jovića
Za Luku Jovića susret je završen. Adi Hiter je rešio da ga zameni, na teren je poslao De Guzmana.
66' Pici zamenio Koršiju
Umesto povređenog Francuza Sebastijana Koršije na terenu je Pici.
63' Povrada Koršije
Prilikom jednog duela povredio se igrač Benfike Sebastijan Koršija. Čini se da je u pitanju zadnja loža. Očekuje se uskoro izmena.
Prvi seniorski het-trik Feliksa
Treći pogodak Feliksa u Lisabonu za 4:1
54' Goooool! het-trik Feliksa, 4:1 za Benfiku
Benfika je za četiri minuta minuta postigla dva gola! Posle centaršuta sa leve strane, lopta je prošla ispod noge Hinteregera, došla do Žoaoa Feliksa koji sa deseta metara ne greši. Njegov het-trik večeras. Teška pozicija za Ajntraht.
Treći gol Benfike
50' Gooooool! Benfika vodi 3:1
Novipogodak za Portugalce! Grimaldo je izveo korner sa desne strane, Feliks je glavom skrenuo ka drugoj stativi gde je bio Ruben Dijas. Nije mu bilo teško da je sa nekoliko metara glavom u padu smesti u mrežu - 3:1.
49' Benfika u akciji, stativa, ofsajd
Rafa Silva je u 49. minutu pogodio desnu stativu gola Ajntrahta. Ipak, sudija je pokazao da je ofsajd.
Počelo je drugo poluvreme
Nastavlja se borba u Ligi Evrope. Da li će biti više golova u nastavku?

Photo by Octavio Passos/Getty Images
Poništen gol Kostića
Poluvreme na četiri meča, odličan fudbal
Na četiri meča devet golova u prvom poluvremenu. Mnogo uzbuđenja, posebno u Lisabonu gde se Ajntraht sa igračem manje odlično nosi sa Benfikom. Žoao Feliks je dva puta zatresao mrežu Nemaca, a Luka Jović je nastavio golgetersku seriju postigavši 25. gol u sezoni i osmi u Ligi Evrope.Očekuje nas dosta uzbuđenja u nastavku.
45+1' Poništen gol Kostića
U nadoknadi vremena u prvom poluvremenu u Lisabonu sudija Tejlor je na intervenciju pomoćnika poništio gol Filipa Kostića. Čini se, sasvim opravdano. Četiri igrača nemačkog tima bili su najbliži golmanu Benfike.
Drugi gol Feliksa u Lisabonu
43' Goooooool! Benfika opet vodi!
Nije dugo trajala radost igrača Ajntrahta. U 43. minutu Žoao Feliks je opalio po lopti sa 20 metara, pogodio je donji desni ugao. Kevin Trap je vrhovima prstiju dotakao loptu, ali nije uspeo da je spreči da završi u mreži - 2.1.
Luka se ne zaustavlja
Neverovatan je Luka Jović! Ovo mu je bio 25 gol u sezoni.
Jovićev gol za izjednačenje u Lisabonu
40' Gooooool! Jović!!!!
Luka Jović je strelac za Benfiku! Odlična akcija Nemaca, Fejsa je izgubio loptu, Ante Rebić je poslužio Jovića koji sa sedam osam metara šalje loptu pod prečku za 1:1.
39' Šansa za Ajntraht!
Odlična i brza akcija Ajntrahta. Filip Kostić je prošao po levoj strani, potom je prosledio loptu do Rebića koji je bio u trku, Hrvat je u poslednji čas izblokiran, od svega, samo korner.
Pogodak Kazorle iz jedanaesterca
Gooooool! Viljareal izjednačio protiv Valensije
Viljareal stiže do izjednačenja protiv Valensije. Iskusni Santi Kazorla je bio precizan iz jedanaesterca, 1:1.
35' Pokušaj Grimalda sa distance
Grimaldo je pokušao da savlada golmana Ajntrahta Kevina Trapa sa distance, Šutirao je sa preko 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.
Da li je seriji Ajntrahta došao kraj?
Ajntrahtu posle isključenja N'Dike će sa deset igrača na terenu biti jako teško u nastavku meča sa Benfikom. Nemci imaju niz od 14 mečeva bez poraza ove sezone u Ligi Evrope, da li je svemu došao kraju u Lisabonu?
Ramzi blista ove sezone u Ligi Evrope
Drugi gol Arsenala protiv Napolija
Gooooool! Arsenal vodi sa 2:0
Velika prednost Arsenala već posel 25 minuta! Izabranici Unaja Emerija su postigli i drugi gol i to u 25. minutu, a strelac je bio Lukas Toreira. Šutirao je sa 18 metara, lopta je zakačila jednog igrača i promenila smer, dovoljno da završi u mreži.
Još samo da padne gol u Pragu...
Na tri meča mreža se zatresla, miruje još samo na stadionuu u Pragu..
Penal i gol Benfike
21' Gooooool! Benfika povela sa penala
Samaris je počeo akciju, Fejsa je poslao loptu ka Žoau Feliksu, ovaj je prosledio loptu u kazneni prostor, N'Dika je srušio Žedsona, a Entoni Tejlor pokazao na 11 metara. Takođe i crveni karton igraču Ajntrahta! Sa bele tačke, Žoao Feliks je bio precizan, šutirao je u donji desni ugao za 1:0!
20' Penal za Benfiku!
18' Dinamično u Lisabonu
Dobra uutakmica u Lisabonu, bez obzira što još nema golova. Oba tima igraju otvoreno, sa željom da što pre dođu do gola.
Gol Remzija za prednost Arsenala nad Napolijem
Goooooool! Arsenal poveo protiv Napolija
Arsenal je dobro počeo meč sa Napolijem i rezultat je vodeći gol Arona Remzija u 14. minutu. Bila je to odlična akcija "tobdžija" po desnoj strani, Velšanin je sve dobro pratio i sa sedam osam metara od gola rutinski je savladao golmana Aleksa Mereta.
Gol Valensije za 0:1
Gooooool! Valensija povela protiv Viljareala
Valenija je povela u 7. minutu na gostovanju Viljarealu. Strelac Gonkalo Gedeš. Bio je to penal, udarac Danija Pareha je odbranio golman Viljareala, ali je Gedeš natračao na odbijenu loptu i rutinski zatresao mrežu.
6' Nova prilika za Nemce
Ajntraht je krenuo otvoreno. Rode i Kostić su bili u kaznenom prostoru, usledio je loš udarac iz izgledne pozicije. Ništa od svega, ali 3.000 navijača ekipe iz Frankfurta se obradovalo ovoj akciji.
5' Jović u prilici
Brz napad Ajntrahta, loptu je dobio na protivničkoj polovini Luka Jović, ali je bio okružen trojicom igrača. Žardel je intervenisao i izbacio loptu u korner...
4' Joviću žuti karton
Kontranapad Benfike po desnoj strani, Rafa Silva je bio u prodoru, a Luka Jović ga je povukao sa leđa. Za sudiju Entonija Tejlora nema dileme, žuti karton za srpskog napadača.
Počele su utakmice
Počeli su mečevi u Ligi Evrope..
Zvezde timova su spremne za velike okršaje
Srpski dueli u Lisabonu
Za ljubitelje fudbala u Srbiji možda najinteresantniji meč biće onaj u Lisabonu gde se sastaju Benfika i Ajntraht. S jedne strane uu timu Benfike je Ljubomir Fejsa, a s druge uu timuu Ajntrahta utakmicu počinju Luuka Jović i Filip Kostić. Mijat Gaćinović je na klupi i čekaće svoju priliiku da uđe u igru.
Igrači Benfike dočekuju Ajntraht
Dobrodošli u LIVE BLOG
Vreme je za prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope. Nema dileme da nas čekaju zanimljivi mečevi u Londonu, Lisabonu, Pragu i Viljarealu.
Alonso 86'
SLA ČEL
0 : 1
Kazorla 36'p - Gedeš 7', 90+4, Vas 90+1
VIL VAL
1 : 3
Feliks 21p, 43', 54', Dijas 50'- Jović 40', Pasijensija 72'
BEN FRA
4 : 2

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: