Petak, 05.12.2008.

13:49

Crvena zvezda - Zadar (subota, 19h)

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je da će derbi 11. kola NLB lige sa Zadrom „značajno uticati na konačan plasman na tabeli“.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Duel sa Zadrom je veoma važan, jer su oni jedni od glavnih favorita za plasman na završni turnir. Priča se i da će Zadar biti organizator tog turnira. Zbog toga ova utakmica može da utiče i na konačan plasman, jer nema plej ofa", rekao je Pešić. Utakmica Crvena zvezda – Zaadr igra se u subotu od 19 časova u hali ’Pionir’.

Strateg ’crveno-belih’ rekao je i da će meč sa Zadrom predstavljati veliki izazov za njegovu ekipu, pošto je u pitanju najbolji napadački tim u ligi.

"Igramo protiv statistički najbolje napadačke ekipe u Jadranskoj ligi. Zato moramo da probamo da odigramo snažnu odbranu i zaustavimo njihov skok u napadu. Zadar ima prepoznatljivu igru, ali se nadam da ćemo mi nametnuti svoj stil", kazao je on.

Pešić je dodao da još ne zna da li će kapiten Tadija Dragićević moći da igra, dok je za Borisa Bakića najavio da će se naći u timu.

"Tadija je sinoć počeo da trenira, ali ćemo videti da li može da igra. Bakić će biti u timu, ali pošto je njegova povreda desnog lakta bila veoma bolna, ne znam koliko će moći da igra", rekao je on.

Pešić je pozdravio jučerašnji sastanak predstavnika tri srpska kluba, Zvezde, Hemofarma i Vojvodine, koji su razgovarali o razvoju Jadranske lige i zajedničkom nastupu ovdašnjih timova.

"Dobro je da su klubovi našli vremena za sastanak. Važno je da se zna da je Jadranska liga fantastična, jer ima tako puno talenata i entuzijazma, iako je finansijska situacija svuda teška i u dosta klubova kasne plate", objasnio je on.

Trener Crvene zvezde ponovio je da ni u tom klubu finansijska situacija nije sjajna, ali da on i igrači pokazuju dosta entuzijazma i, zasad, uživaju u igri.

"Kada uđete u Pionir na našu utakmicu, tamo sve svetli, kao u NBA ligi. Imamo mnogo sponzora, po hali 'lete' Dodževi, a 'love' nigde. Publika to ne zna, pa misle da imamo mnogo novca. Ipak, igrači i ja uživamo, a videćemo koliko će to da traje", zaključio je Pešić.
Kapiten Tadija Dragićević ima otok na kolenu i pitanje je koliko će biti u stanju da pomogne saigračima. On smatra da ’crveno-beli’ moraju da pobede.

„U goste nam dolazi direktni konkurent za najviši plasman. Jednostavno, moramo da savladamo. Biće veoma teško stići do bodova, Zadar je veoma kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Prošle sezone su takođe pokazali zavidan kvalitet, sada su još jači. Dovoljno je samo pogledati kako su igrali protiv FMP-a i svima će biti jasno o kakvoj ekipi je reč“, kaže Dragićević.

Krilni centar Zvezde je potom analizirao igru Zadrana.

„Spoljna linija im je jača karika, ali pod košem imaju sjajnog Todor Gečeviskog kome u najvećoj meri pomaže Ivanov. Za trijumf moramo da igramo na gornjoj granici, pre sve u odbrani. Nadam se da će navijači doći u velikom broju i nositi nas do veoma važnog trijumfa“.

Utakmica 11. kola NLB lige između Crvene zvezde i Zadra igra se u subotu u hali "Pionir" od 19 časova. Crvena zvezda trenutno zauzima treće mesto sa osam pobeda i dva poraza, a Zadar je četvrti sa sedam pobeda i tri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: