Kultura

Četvrtak, 08.12.2011.

17:17

Blur nagrađen za doprinos muzici

Britanski sastav Blur dobiće sledeće godine priznanje za izvanredan doprinos muzici, na ceremoniji dodele BRIT nagrada koja se svakog februara tradicionalno održava u Londonu.

Izvor: B92

Default images

Vest o priznanju objavili su britanski mediji 8. decembra, kada se navršava dvadeset jedna godina od debija ovog alternativnog rok benda i sedamnaest godina od kada su osvojili četiri BRIT nagrade za album „Parklife“.

„Divno je dobiti priznanje za sav rad, svu patnju i sreću koju smo uložili u bend“, izjavio je frontmen Damon Albarn za BBC.

Gotarista Graham Coxon rekao je da se bend nije mnogo menjao tokom godina trajanja. „Kada ste u bendu ovoliko dugo čini vam se kao da ste na putovanju. Mi smo isti bend kakav smo oduvek bili, ali smo sada sleteli u drugu eru. Ili smo možda sasvim drugačiji Blur koji i dalje izvodi stvari iz 1991.“, kazao je Coxon dodajući da je uvek lepo dobiti BRIT nagrade.

Bend je poslednji put zabilstao na dodeli ovih nagrada 1995. godine kada su, na vrhuncu brtanskog pop buma, osvojili nagrade za najbolji album, singl, spot i grupu.

Još uvek nije poznato da li će bend sledeće godine nastupiti na dodeli BRIT nagrada.

Među prethodnim dobitnicima priznanja za doprinos muzici su Paul McCartney, Paul Weller i Oasis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: