Kultura

Nedelja, 15.07.2012.

09:49

Novi Betmen u Srbiji od 24. jula

Film "Uspon Mračnog viteza" (The Dark Knight Rises), završetak filmske trilogije o Betmenu reditelja Kristofera Nolana, biće premijerno prikazan 24. jula u bioskopu "Sinepleks", najavio je distributer "Tak".

Izvor: Tanjug

Default images

"On je heroj kakvog Gotam zaslužuje, ali koji mu trenutno nije potreban. Zato ćemo ga juriti. On je tihi čuvar, oprezni zaštitnik. Mračni vitez", ovim rečima, koje izgovara Geri Oldman u prethodnom delu serijala o Mračnom vitezu, opisan je protagonista koji nije klasični stripski junak, već kompleksni antiheroj, sa ljudskim slabostima.

Priča je bazirana na stripovima o Betmenu Boba Kejna, a u novom Nolanovom filmu, osam godina nakon što je Betmen preuzeo odgovornost zbog zločina Dvoličnog, novi vođa terorista Bejn kontroliše najuticajnije ljude Gotama. Mračni vitez je primoran da se vrati kako bi zaštitio grad.



"On nema natprosečne moći, osim izuzetnog bogatstva. Možete da ga posmatrate kao običnog čoveka i da kroz njega prodrete u naš svet. Ovo je akcioni film koji daleko prevazilazi uske žanrovske okvire", objasnio je Nolan svoju fasciniranost likom Brusa Vejna.

Producent Čarls Roven rekao je da je Nolan imao jaku želju da snimi treći film, koji će zaokružiti čitavu priču, ali i biti dostojan naslednik legende o Mračnom vitezu.

Scenario se nadovezuje na događaje iz prethodnog dela - "Mračni vitez". Brus Vejn je, osam godina nakon što je spasio Gotam izgubivši herojski identitet i blisku osobu, izolovan, van očiju javnosti.
"Brus je u stvari zarobljen u vremenu. Ne želi da bude Betmen, jer ne treba ljudima u ovom trenutku. 'Mračni vitez' ima zaokruženu priču, ali sada smo želeli da se pozabavimo posledicama prethodnih događaja i iskupljenjem. Film pokreće puno različitih tema", objasnio je Nolan.



Iako je reč o akcionom spektaklu koji je sniman na tri kontinenta, sa velikim eksplozijama i atraktivnim kolima, Nolanu su najvažniji međusobni odnosi izmedju likova i njihova emotivna previranja.

"Junaci vam dozvoljavaju takav pristup, jer su veći od života i zato će mi nedostajati", priznao je reditelj.

Prvoklasnu glumačku ekipu predvodi dobitnik Oskara, Kristijan Bejl, reprizirajući dvostruku ulogu Brusa Vejna/Betmena, a u ostalim ulogama su Tom Hardi, En Hetavej, Marion Kotijar, Džozef Gordon Levit, Geri Oldman i Lijam Nison.

Bejl ne krije oduševljenje što ponovo igra Betmena.
"Da budem iskren, postojali su trenuci kada sam jedva čekao da izađem iz kostima, ali čim krenete da se žalite na Betmenovo odelo, shvatite da imate veliku čast da igrate takvu ikonu", istakao je Bejl, dodavši da je morao da se usredsredi na njegov unutrašnji život, događaje u proteklom periodu, njegova razmišljanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: