Četvrtak, 10.01.2008.

17:33

4 knjige u trci za Ninovu nagradu

U najužem izboru za Ninov roman godine našle su se četiri knjige - "Ruski prozor" Dragana Velikića ("Stubovi kulture"), "Poljubac" Gordane Ćirjanić ("Narodna knjiga" - "Alfa"), "Feliks" Vladimira Kecmanovića ("Via print") i roman "pH" Draška Miletića ("Dereta").

Izvor: Tanjug

Default images

Žiri, koji je radio u sastavu: Milan Vlajčić (predsednik), Milo Lompar, Stevan Tontić, Aleksandar Jovanović i Slobodan Vladušić, odluku je doneo većinom glasova.

Na prethodnom sastanku žirija bilo je dogovoreno da se u najužem izboru nađe, po običaju, pet knjiga. Međutim, ovoga puta tri romana, "San o ljubavi i smrti" Filipa Davida, "Čuvari svetinje" Mirjane Đurđević i "Turnir gubavaca" Lasla Blaškovića, dobili su samo po dva glasa i pošto nijedan nije prevagnuo, nije ni ušao u finalnu trku.

Odluka o dobitniku biće doneta 17. januara, a laureatu će nagrada biti uručena 24. januara.

Novčani iznos nagrade od 10.000 evra dodeljuje novi sponzor, kompanija "Karneks" iz Vrbasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: