Ponedeljak, 20.09.2021.

09:50

Zamena stolarije: Građani plaćaju pola cene, do kad možete da se prijavite?

Do 27. septembra svi zainteresovani građani koji žele da učestvuju u konkursu za zamenu stolarije, kupovinu novih kotlova na pelet ili gas i ugradnju solarnih panela za zagrevanje vode, konkursnu dokumentaciju mogu preuzeti na prijemnom okruglom šalteru u Gradskoj upravi, upravnom mestu na Aerodromu ili na interenet stranici Grada Kragujevca.

Izvor: RTV Kragujevac

Zamena stolarije: Građani plaćaju pola cene, do kad možete da se prijavite?
Ilustracija: Maja Marjanovic/Shutterstock

Mere energetske efikasnosti odnose se na porodične kuće na teritoriji grada Kragujevca.

Sada pravo na prijavu imaju samo vlasnici porodičnih kuća sa građevinskom dozvolom i sa potpunom dokumentacijom o legalizaciji izgrađenog objekta, prenosi RTV Kragujevac.

Pored lične karte vlasnika domaćinstva koji podnosi zahtev, prilikom konkurisanja za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, neophodno je priložiti fotokopije lične karte svih članova domaćinstva i potvrda od notara za maloletne osobe.

Građani uskoro potpisuju prve ugovore: Kakve - niko još ne zna

Takođe, neophodno je i rešenje o porezu i poslednji račun za utrošenu električnu energiju.

Nadoknada dela troškova nabavke opreme i materijala odobrava se za četiri mere.

Konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu preuzeti na prijemnom okruglom šalteru u Gradskoj upravi, upravnom mestu na Aerodromu ili na interenet stranici Grada Kragujevca.

Rok za podnošenje prijava je 27. septembar.

Podsetimo, u pitanju je projekat Ministarstva rudarstva i energetike i jedinica lokalne samouprave (JLS), a uz pomoć kog će građani moći da, plaćajući polovinu troškova (drugu polovinu plaćaju pomenuto Ministarstvo i JLS), opreme svoje domove stolarijom i drugim predmetima koji će doprineti boljoj energetskoj efikasnosti objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: