Kultura

Utorak, 08.05.2018.

09:10

Molijerovi dani od 14. do 17. maja u BG, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Francuski institut u Srbiji organizovaće od 14. do 17. maja književne susrete "Molijerove dane" u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Izvor: Beta

Molijerovi dani od 14. do 17. maja u BG, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu
Foto: Thinkstock

U okviru manifestacije, koja će se ove godine odvijati pod sloganom "Knjiženstvenost", biće priredjeni brojni francusko-srpski susreti književnika, izdavača, prevodilaca, književnih i pozorišnih kritičara, saopštio je Francuski institut.

Tokom "Molijerovih dana" biće dodeljene i nagrade "Branko Jelić" za najbolji prevod s francuskog na srpski. Nagradu dodeljuju Francuski institut u Srbiji i Udruženje književnih prevodilaca Srbije.

Studenti francuskog jezika iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca proglasiće i ove godine dobitnika Gonkurove nagrade po kriterijima studenata francuskog u Srbiji.

Pokrovitelj nagrade je francuska Akademija Gonkur.

Studenti biraju favorita među četiri dela koja su ušla u najuži izbor za nagradu Gonkur 2017. Pobedničko delo biće prevedeno na srpski, a autor će biti pozvan da gostuje u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: