Subota, 16.01.2016.

22:37

EU i SAD ukinule sankcije Iranu

EU je pristala da ukine ekonomske sankcije Iranu nakon što je IAEA saopštila da je Teheran ispunio sve mere dogovorene sa velikim silama prošlog jula.

Izvor: Tanjug

Default images
Beta/AP

Odluka o ukidanju sankcija koju je usvojilo 28 članica Unije još treba da bude objavljena u Službenom listu EU da bi stupila na snagu, što se očekuje ubrzo, prenosi AFP.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini potvrdila je da je postignut dogovor o ukidanju multilateralnih i nacionalnih ekonomskih sankcija Iranu, javio je Rojters.

Američki predsednik Barak Obama je potpisao izvršnu odredbu o ukidanju sankcija Iranu nakon što je Teheran ispunio zahteve iz nuklearnog sporazuma sa svetskim silama, saopštila je Bela kuća.

Obama je naveo da iransko ispunjenje sporazuma "označava fundamentalni obrt u situaciji vezanoj za iranski nuklearni program", dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

SAD su zvanično ukinule sankcije Iranu, što je potvrdio i američki državni sekretar Džon Keri.

Američki državni sekretar Džon Keri saopštio je da je IAEA verifikovala iransko ispunjenje dogovorenih mera u vezi nuklearnih aktivnosti Teherana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: