Ponedeljak, 14.12.2015.

20:48

Novinar iz PR pred Vučićem Dodika nazvao ludakom

Na konferenciji za medije posle otvaranja pregovaračkih poglavlja EU sa Srbijom incident je izazvao novinar iz Prištine.

Izvor: B92

Default images
foto: Tanjug

On je najpre pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li je rekao “velika Srbija” na početku svog govora, posle čega mu je Vučić odgovorio da je rekao “veliki uspeh Srbije” i da je postoji velika razlika između te dve formulacije.

Novinar iz Prištine se izvinio, rekao da možda nije dobro čuo, a onda konstatovao da će se Vučić uskoro sastati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koga je tom prilikom nazvao “ludakom iz Republike Srpske”.

Vučić je zatražio da novinar ponovi šta je rekao, što je novinar i učinio.

“Neću vam dozvoliti da Milorada Dodika tako nazivate i da ga vređate preda mnom u Briselu. Molim vas da budete pristojni”, rekao je Vučić.

Na pitanje kakvu će poruku proslediti Evropskoj uniji posle sastanka sa Dodikom rekao je da će uvek postojati ista poruka, poruka mira i stabilnosti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da je danas veliki dan za Srbiju kada se ispisuju stranice istorije, otvaranjem poglavlja sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: