Utorak, 24.11.2015.

00:15

Kosovo i BiH u vrhu po broju boraca za ID

Bosna i Hercegovina je četvrta u svetu po broju svojih stanovnika koji su se pridružili tzv. Islamskoj državi, tvrde britanski mediji.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Mediji navode da se u ovoj godini 92 državljana BiH pridružilo toj terorističkoj organizaciji.

Na petom mestu je, kako se navodi, Kosovo sa 83 borca. Ispred BiH su Jordan, Tunis i Saudijska Arabija, dok je među zemljama Evropske unije Belgija vodeća po broju ID-ovih pripadnika.

Bosna i Hercegovina je označena i kao zemlja preko koje se krijumčari naoružanje, potvrdio je to ministar sigurnosti, Dragan Mektić, koji do tih saznanja došao nakon napada u Parizu.

BiH se pominje i kao mesto pranja novca za potrebe terorista, premda u ovoj zemlji postoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

S druge strane, u SIPA je za regionalnu N1TV potvrđeno da nema informacija da se na teritoriji Bosne i Hercegovine nalaze pripadnici ID-a.

Novac prikupljen u džamijama Velike Britanije koristi se za finansiranje terorista ID-a, a pranje novca se vrši preko računa u BiH, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: