Četvrtak, 26.03.2015.

00:32

DSS: Može garaža, ne na štetu parka

Odbornici DSS Stari grad zatražili su od Zavoda za zaštitu prirode Srbije analizu na osnovu koje je posečeno drveće u Akademskom parku.

Izvor: Tanjug

Default images

Takođe, zatražen je program i projekat sanacije i mišljenje kako će planirana podzemna garaža na Studentskom trgu uticati na park.

U saopštenju Opštinskog odbora DSS Stari grad navodi se da su odbornici te stranke zatražili od Grada Beograda idejni i urbanistički projekat izgradnje garaže na Studentskom trgu, a sve sa ciljem da se razveju sumnje da postoji mogućnost da je drveće posečeno zbog garaže.

"Mi nismo protiv izgradnje garaže. Starom gradu su potrebne garaže, svi znaju koliki je problem parkiranja u centru grada. Međutim, nismo za to da se garaže grade nauštrb zelenih površina koje su takođe pravo blago u Starom gradu", rekao je predsednik Opštinskog odbora DSS Starog grada i član predsedništva DSS Petar Bojović.

Kako se navodi u saopštenju, Bojović je rekao da odbornici DSS žele da se Stari grad ozeleni još više, a ne da se uništava i ovo malo zelenila koje imamo.

Odbornici DSS Stari grad sproveli su danas akciju "ulepšavanja" Akademskog parka tako što su ga ukrasili sa porukama gradskih čelnika da će park ostati gde je i da neće biti ugrožen izgradnjom garaže.

U saopštenju se navodi da način na koji su posečena stable u Akademskom parku otvara mnoga pitanja - koje vrste su posečene i zašto nisu zamenjene istim vrstama, a ne vrstama koje su uvezene, kao i zašto "Gradsko zelenilo" nema rasadnik stabala ni rasadni plan, odnosno ne planira sadni materijal nego ga uvozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: