Sreda, 21.01.2015.

08:45

Obama: Nastavljamo lov na teroriste

Američki predsednik Barak Obama je u svom godišnjem obraćanju Kongresu izjavio da SAD zadržavaju "pravo da deluju jednostrano" u lovu na teroriste.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

On je pozvao Kongres da usvoji rezoluciju da odobri upotrebu sile protiv pripadnika Islamske države.

Međutim, Obama je naglasio da će njegova administracija nastaviti da "odbacuje uvredljive stereotipe o muslimanima".

Američki predsednik je ponovio svoje uverenje da će SAD pregovarati o sporazumu o sprečavanju Irana da proizvede nuklearno oružja, da je njegova odluka da stavi tačku na dugogodišnju politiku Vašingtona na Kubi i da će "pokušati nešto novo", kao da nastavi sa planom zatvaranja Gvantanamo zatvora i založio se za restriktivnu upotrebu bespilotnih letilica, navodi Bi-Bi-Si.

Obama je upozorio Rusiju da je podrška SAD-a oko Ukrajine bila demonstracija američke snage i diplomatije koja je rezultirala izolacijom Rusije i dovođenje njene ekonomije u rasulo, navodi AFP.

"Podržaćemo održavanje principa da veće nacije ne mogu da budu siledžije nad malim - suprostavljajući se ruskoj agresiji, podržavajući ukrajinsku demokratiju i podržavajući svoje NATO saveznike", rekao je Obama u obraćanju u američkim kongresmenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: