Nedelja, 26.10.2014.

15:26

Gašić i Stefanović o rekonstrukciji

Ministar Gašić kaže da je saglasan sa tim da se ministri u Vladi ocenjuju. Ministar Stefanović kaže da nema informacije o bilo kakvim rokovima.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar odbrane Bratislav Gašisć saglasan je sa najavom premijera vlade Aleksandra Vučića da se ministri u vladi ocenjuju i istakao da je to nužno.

"Apsolutno se slažem sa najavom premijera o ocenjivanju ministara. To je to nužno. U narednih nedelju, dve svako od nas će predati izveštaj, a on kao premijer daće konačnu ocenu, a naravno i građani Srbije", rekao je Gašić novinarima u Grabovici.

"Večernje novosti" su objavile da će najverovatnije u januaru doći do nove rekonstrukcije Vlade Srbije i promene nekih ministara, a poslanik SNS Aleksandar Jovičić je rekao za B92 da će rekonstrukcije svakako biti, ali da do toga neće doći sutra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom pisanja medija o mogućim promenama ministara u januaru da je "rekonstrukcija“u nadležnosti predsednika vlade i da on nema informaciju o bilo kakvim rokovima".

"Predsednik vlade će nakon šestomesečnog izveštaja o radu vlade sagledavati rad, kao što smo sagledavali rad svakog od direktora, tako ćemo sagledavati rad svakog ministra i mislim da je za nekog ko je izabran na javnu funkciju to potpuno prirodna stvar", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, svako treba da pokaže šta je uradio, šta su njegovi rezultati.

"Naravno ako ti rezultatu nisu dovoljno dobri, uopšte ne mora značiti da je taj čovek loš - ili nije dovoljno sposoban ili se nije snašao, ali država ne može da čeka, ali onaj ko ne pokaže rezultate potpuno je prirodno da bude zamenjen", rekao je Stefanović.

On je ponovio da je to u nadležnost premijera i dodao da nema informaciju vezanu za rokove.

"Ali posle šestomesečnog izveštaja, pretpostavljam da će premijer više govoriti o tome", rekao je Stefanović.

Rekonstrukcije će biti svakako, ali do toga neće doći sutra, kazao je ranije danas za B92 poslanik SNS Aleksandar Jovičić. Ne treba prerano donositi zaključke, rekao je ministar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: