Subota, 09.08.2014.

22:18

Ukrajina spremna za misiju, ali...

Ukrajina je spremna da prihvati humanitarnu misiju u Lugansku, ali samo ukoliko nenaoružan međunarodni tim uđe u zemlju preko granica koje kontroliše Kijev.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je danas izjavio ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Porošenko je, u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, izjavio da je o tome već razgovarao sa predsednikom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Peterom Maurerom.

"Spremni smo da prihvatimo humanitarnu pomoć ako je ta misija međunarodnog karaktera, bez vojne pratnje bilo koje vrste i ako bude prošla kroz granične kontrolne punkotove koje kontrolišu ukrajinski stražari", kazao je Porošenko, navodi se u saopštenju kancelarije ukrajinskog predsednika, prenela je agencija AFP.

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin je na jučerašnjoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN nazvao situaciju na istoku Ukrajine, posebno u regionu Luganska i Donjecka, katastrofalnom.

On je rekao da Moskva želi da pošalje humanitarni konvoj u ta dva područja pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: