Četvrtak, 17.07.2014.

07:09

EU ipak kaznila Rusiju

Lideri EU dogovorili se da pooštre sankcije Moskvi, uključujući i meru da budu kažnjene one ruske firme povezane sa aktvnostima kojima se destabilizuje Kijev.

Izvor: Tanjug

Default images

Na meti ovih mera naćiće se "pojedinci ili firme koje aktivno pružaju finansijsku podršku ili materijal Rusima koji donose odluke i odgovorni su za aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Na samitu 28 lidera EU dogovoreno je i da se suspenduju nove investicije u Rusiju Evropske razvojne banke i Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Oštrije mere imaju za cilj da prošire spisak ruskih kompanija blisko povezanih sa Kremljem, navodi AFP.

Sankcije EU protiv Rusije pooštrene su samo nekoliko sati nakon što su i SAD saopštile da pojačavaju mere i proširuju spisak sankcionisanih funkcionera i vodećih ruskih kompanija i banaka.

Agencije su javile da je ministarstvo finansija SAD saopštilo da su znatno proširene sankcije Rusiji zbog Ukrajine, obuhvatajući mere usmerene na rusku namensku industriju, energetske kompanije i finansijske institucije.

Tako su se na "crnoj listi" našle korporacija "Almaz-Antej" i koncern "Kalašnjikov", "Ižmaš", "Bazalt", "Uralvagonzavod", kompanije "Novatek", "Rosnjeft", "Vnješekonombank" (VEB) i "Gazprombank", "Feodosijska naftna kompanija", koncern radioelektronske tehnologije KRET, kompanija "Sazvezdje", prenele su ruske agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: