Ponedeljak, 02.06.2014.

07:52

Izrael uzvratio, napao pojas Gaze

Izraelski borbeni avioni napali ciljeve u pojasu Gaze, nakon što su palestinski ekstremisti ispalili dve rakete za dva dana ka tom području.

Izvor: Tanjug

Default images

Vojni portparol je dodao da su ciljana "dva teroristička mesta u centralnom i južnom pojasu Gaze" i da su "potvrđeni direktni pogoci", ne ulazeći u detalje.

Nova palestinska vlada imaće 17 ministara, petoro iz pojasa Gaze i predvodiće je Rami Hamdalah dosadašnji premijer na Zapadnoj obali, koji će takodje biti ministar unutrašnjih poslova.

Islamistički Hamas i Palestinska oslobodilačka organizacija, u kojoj dominira Fatah i koja ima podršku Zapada potpisali su iznenadni dogovor o pomirenju 23. aprila nakon sedmogodišnjeg rivalstva.

Od početka ove godine na izraelsku teritoriju palo je 150 raketa, ali je granica izmedju Gaze i Izraela bila relativno mirna u poslednjim nedeljama. Palestinski ekstremisti su pre ovih napada za vikend ispalili raketu na Izrael 23. maja, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: