Petak, 29.11.2013.

13:33

Nova stranka prvi put na izborima

Predstavnici Nove stranke, koju predvodi bivši premijer i funkcioner DS Zoran Živković, predali su listu kandidata za odbornike u beogradskoj opštini Voždovac

Izvor: Tanjug

Default images

To je prvo pojavljivanje te političke partije, od osnivanja, na nekim izborima.

Nakon predaje liste, Živković je rekao novinarima, da je to premijerni izborni nastup Nove stranke i da je zato za nju veoma važan.

Živković je dodao i da Nova stranka želi da pokaže građanima da imaju za koga da glasaju kako bi prekinuli pokušaj pravljenja loše dvopartijske države. Prema njegovim rečima, tu lošu državu čini jedna stranka koja je na vlasti i druga jednako loša koja je do skoro bila na vlasti.

Živković je dodao i da Nova stranka nema ambicije da u prvom koraku bude vlast na Voždovcu, ali obećava da će omogućiti građanima da se izbore sa svoja prava.

Kandidat za odbornika Sanja Vićentijević rekla je da se ta stranka zalaže za promenu Statuta grada i proširenje ovlašćenja opština bez povećanja broja zaposlenih.

Ona je navela i da se Nova stranka zalaže za efikasnu opštinsku upravu, brže i efikasnije rešavanje problema gradjana, kao i podelu Voždovca na dve opštine - Voždovac i Avalski venac.

Lokalni izbori na Voždovcu zakazani su za 15. decembar, a do sada se prijavilo više od 10 izbornih lista i koalicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: