Nova vest
Fudbal 5

18.5.2024.

18:00

Železničar očekivano pobedio Novi Pazar – Voždovac pred ispadanjem

Kolo pre kraja Superlige velike pobede u borbi za opstanak upisali su u subotu Železničar, IMT i Javor.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pančevci su na svom terenu savladali nezainteresovani Novi Pazar rezultatom 3:1 i tako došli do treće vezane pobede i šanse da trijumfom u poslednjoj rundi sačuvaju status u eliti.
 
Senku na meč u Pančevu bacio je glavni arbitar Pavle Ilić zbog penala koji je dosudio domaćima u 82. minutu pri rezultatu 1:1.

Lopta je u toj situaciji pogodila Adešinu u leđa - bilo je to očigledno, nakon Grgićevog centaršuta, međutim sudija Ilić koji je bio blizu mesta dešavanja pokazao je na belu tačku.

Romanić je potom bio siguran sa "kreča" i doneo novo vođstvo fomaćem timu, a pobedu je u samoj završnici potvrdio rezervista Kahvić.

Pazarcima je u 72. minutu isključen Petković zbog dva žuta kartona pa su se gosti branili sa desetoricom, ali se nisu odbranili. Na kraju, očekivana pobeda Železničara koji je, sudeći prema kotiranju u kladionicama, bio veliki favorit danas.

Poslednje kolo

Novi Pazar - Radnički Niš
Javor - Železničar
Spartak - IMT
Voždovac - Radnik

U teškoj situaciji pred poslednje kolo je Voždovac posle poraza od IMT-a na svom terenu u meču u kojem je bio gost, rezultatom 2:1.

"Zmajevi" čekaju poslednjih 90 minuta fudbala ove sezone kao pretposlednji i samo im pobeda garantuje igranje baraža za opstanak.

Više šanse da opstane ima Javor zbog pobede posle preokreta u Nišu (2:1)  pa će Ivanjičani u direktnom sudaru u završnom meču sezone sa Železničarom odlučivati svoju sudbinu.

Rezultati pretposlednjeg kola plej-auta

IMT - Voždovac 2:1 (1:1)
Zuflić 19, Luković 51.p - Flemings 16
Radnički Niš - Javor 1:2 (0:0)
Vukić 68 - Rosić 72, Obradović 76
Železničar - Novi Pazar 3:1 (1:1)
Stanković 3, Romanić 82.p, Kahvić 90+3 - Petković 45
18:00 Radnik - Spartak

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu