Nedelja, 03.11.2013.

12:19

U utorak izveštaj o izborima

Šef izborne posmatračke misije EU na izborima na Kosovu Roberto Gvaltijeri izjavio je da će izveštaj o eventualnim neregularnostima objaviti u utorak.

Izvor: Tanjug

Default images

Gvaltijeri je, nakon obilaska izbornih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, izrazio zadovoljstvo što gradjani izlaze na izbore i odlučuju o svojim predstavnicima i budućnosti.

On je, u izjavi novinarima, kazao da je ovo veoma važan dan i da je misija EU zadovoljna što može da posmatra glasanje na celoj teritoriji Kosova.

Gvaltijeri je podvukao da su ovi izbori veoma važni za gradjane Kosova i konsolidaciju demokratije, kao i za razvoj normalizacije odnosa Beograda I Prištine.

„Mi smo ovde da posmatramo izbore i drago nam je što vidimo da ljudi glasaju, da odlučuju o svojim predstavnicima, svojoj budućnosti“, kazao je on najavivši da će misija svoj prvi preliminarni izveštaj objaviti u utorak.

On nije želeo da odgovori na pitanja vezana za neregularnosti na biračkim mestima, istakavši da ne želi da prejudirica izveštaj.

Gvaltijeri je naglasio da misija prikuplja informacije i da će dati svoju procenu.

Takodje je podvukao da će misija biti veoma objektivna i izrazio nadu da će prisustvo misije doprineti fer izborima i transparentnosti procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: