Nedelja, 18.09.2011.

12:47

Priština protiv predloga Beograda

Predstavnici kosovske vlade odbijaju predlog zvaničnika Beograda o dijalogu za regulisanje funkcionisanja prelaza na Jarinju i Brnjaku.

Izvor: Tanjug

Default images

Šefica prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je za list "Koha ditore" da je funkcionisanje prelaza unutrašnja stvar Kosova.

Tahiri je, kako navodi list, pozvala zvaničnike u Beogradu da poštuju sporazum o carinskim pečatima postignut 2. septembra u Briselu i da ne troše vreme u traženju dijolagu o funkcionalizaciji graničnih prelaza, rekavši da je beogradski tim pokušao tokom poslednje runde dijaloga da otvori pitanje funkcionisanja prelaza na severu.

"O graničnim prelazima nismo ni ranije diskutovali niti ćemo diskutovati, jer sporazum o slobodnoj trgovini reguliše to pitanje i primenjuje se na poseban način", rekla je Tahiri.

"Postoje pravila EU-a u vezi ovog pitanja. Mi primenjujemo ta pravila i Ustav Kosova”, navela je Tahiri.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da se plan vlade o funkcionalizaciji prelaza na severu sprovodi vrlo dobro i da su na prelazima svakodnevno kosovski carinici i policajci.

Redžepi je rekao da je situacija na severu mirna, navodeći da su putevi i dalje blokirani, ali "da će se Srbi vrlo brzo zamoriti i uvideti da od tog posla nema ništa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: