Subota, 04.12.2010.

21:09

Titu se posthumno oduzima orden?

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer primio je zahtev da se jugoslovenskom predsedniku Josipu Brozu Titu oduzme orden Vanrednog saveznog križa.

Izvor: Tanjug

Default images

Orden je Titu 1974. dodelio nemački predsednik Gustav Hajneman, javila je Hrvatska televizija, pozivajući se na nemačke medije.

Prema pisanju nedeljnika "Der Špigl", zahtev za oduzimanje najvišeg nemačkog ordena, koje se dođeljuje samo šefovima država, podneo je neimenovani građanin koji tvrdi da je žrtva neuspelog atentata jugoslovenskih tajnih službi.

List je vest o tome objavio u tekstu o istrazi nemačkog državnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova o ubistvima Hrvata koje su u egzilu od 1970. do 1989. godine likvidirale jugoslovenske tajne službe.

Nemački nedeljnik navodi da se trenutno vodi istraga protiv 14 osoba i da je protiv njih šest, od kojih su dve nekad bile oficiri obaveštajnih službi, raspisana međunarodna poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: