Subota, 21.03.2009.

14:36

Ministar: Ukinuti nepotrebne časove

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas u Šapcu da je obrazovanje neuređen sistem i da se moraju ukinuti nepotrebni časovi.

Izvor: Beta

Default images

"Ja ću se zalagati da decu oslobodimo viška časova i nekih predmeta koji ih opterećuju, a ne doprinose znanju", rekao je Obradović. Ministar je u Šapcu prisustvovao otvaranju Zimskih susreta učitelja Srbije za okruge Sremski, Mačvanski i Kolubarski.

Obradović je naveo da su sistem obrazovanja pravili prosvetni radnici, ali je kazao da sumnja da su oni radili sa decom u školama i da su imali kontakte sa kolegama iz škola.

Ministar je rekao da će Ministarstvo obezbediti redovne plate prosvetnim radnicima i da neće biti otpuštanja viška zaposlenih.

"Izbegavam da kvantifikujem broj viška zaposlenih, ali smo nesporno došli do podataka da ima određeni broj, ali mi želimo da problem rešavamo sistemski, da im nađemo posao. Pošto nema socijalno-ekonomskog programa, mi želimo da problem strateški rešimo i evo sada smo pokrenuli pitanje obrazovanja odraslih što može biti jedan resurs za zapošljavanje, postoji prekvalifikacija i prirodan odliv", rekao je Obradović.

Zimskim susretima učitelja Srbije za okruge Sremski, Mačvanski i Kolubarski prisustvuje više od 500 učitelja, a tokom seminara slušaće predavanja o mogućnostima Interneta u obrazovnom sistemu, bazi podataka o realizovanim programima, kao i o sistemu učenja MENSA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: