Subota, 05.02.2005.

17:21

Civilnim služenjem do ušteda

Zrenjaninska bolnica "Dr Ðorđe Jovanović" je angažovanjem preko 100 vojnika u civilu, uštedela oko devet miliona dinara.

Izvor: B92

Default images

Zrenjaninska bolnica organizuje civilno služenje vojnog roka već duže od godinu dana. Trenutno u bolnici ima oko 130 vojnika u civilu, koji rade na najrazličitijim poslovima. Među vojnicima je i troje medicinskih radnika, koji obavljaju poslove koje bi radili i da su zaposleni u bolnici, ali ima i onih koji se nešto teže uklapaju u sistematizaciju radnih mesta u ovoj ustanovi.

Rukovodilac službe odbrane i zaštite i ovlašćeni za rad sa vojnicima, Ivan Dajić kaže: "Imamo i trenutno jednog sveštenika. Imali smo jednog koji je već odslužio vojni rok. Imamo istoričare, imamo par takvih profila i oni uglavnom rade administrativne poslove, po odeljenjima, za šta su, inače dovoljno osposobljeni".

Za sve vojnike su na kraju ipak pronašli neki posao, tako da je njih stotinak do sada obavilo poslove u vrednosti od oko 16 miliona dinara. U bolnici kažu da ovaj iznos ne predstavlja kompletnu uštedu, jer bi neki od poslova svakako morali biti urađeni, a neki se ne bi ni radili, ali dodaju da ušteda svakako postoji: "Sigurno da tu ima i jedan deo posla koji se može smatrati čistom uštedom i to je po proceni oko deset miliona dinara", kaže Dajić.

Da nema vojnika, deo ovog novca bi sigurno završio na računima studentskih zadruga. Ovako, bolnica može ovaj novac usmeriti na renoviranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: