Četvrtak, 26.02.2004.

17:56

Jovanović negira optužbe Saveta za borbu protiv korupcije

Izvor: B92

Default images

Predsednik tenderske komisije koja je odlučivala o privatizaciji Veterinarskog zavoda, Čedomir Jovanović, negirao je u četvrtak optužbe Saveta za borbu protiv korupcije da je vršio pritisak na jednog člana komisije prilikom rangiranja ponuda. Jovanović je, na konferenciji za novinare koju je sam sazvao, rekao da je poštovao zakon i da nije želeo da se stavi na stranu bilo kog konzorcijuma koji je učestvovao u nadmetanju. Prema njegovim rečima, tenderska komisija donela je odluku da je bolja ponuda Konzorcijuma preduzeća Zekstra i Bankom, jer njihova ponuda predviđa 125 odsto veći investicioni program u preduzeće i pedeset odsto višu cenu za kupovinu Veterinarskog zavoda. Član Saveta za borbu protiv korupcije, Zagorka Golubović, je pre dva dana optužila Jovanovića, tvrdeći da u zapisnicima o toku privatizacije Zavoda postoji dokaz da je vršen pritisak.

"Mora Zagorka Golubović da odgovori, zajedno sa ostalim članovima Saveta, zašto nikad od članova tenderske komisije nije zatražila nijednu informaciju. Zašto me nije pozvala kao predsednika Tenderske komisije? Zašto nije pozvala nekog iz Agencije za privatizaciju? Zašto nije razgovarala sa članovima iz jednog i drugog konzorcijuma ako je to bitno za Savet? Nego je izašla sa tezom da sam ja izvršio verbalni pritisak na nekog", rekao je Jovanović.

Član tenderske komisije iz Veterinarskog zavoda, Milica Graovac, potvrdila je za B92 da je na nju vršen pritisak da glasa o ponudi, ali nije želela da kaže ko je to činio. Ona je navela da joj nije omogućeno da se dovoljno dobro upozna sa materijalom, rekavši da je gotovo sat i po vremena ubeđivala ostale članove komisije da joj daju duži rok da prouči dokumentaciju o ponudama: "Pošto je u pitanju stručna terminologija i obiman materijal koji je nama na drugoj sednici bio samo iščitan, a da pre toga nismo bili upoznati s njim, a dan ranije pozvani bez predloženog dnevnog reda i da nismo znali da ćemo doneti finalnu odluku, nismo mogli da se izjašnjavamo, odnosno bili smo uzdržani. Odluku tenderske komisije kolega i ja nismo potpisali. Dogovorili smo se da ne glasamo protiv."

Privatizacija Veterinarskog zavoda je odložena i slučaj se nalazi pred Vrhovnim sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: