Sreda, 21.01.2004.

14:31

Čović za međunarodnu komisiju za slučaj Račak

Izvor: SRNA

Default images

Šef Koordinacinog centra za Kosmet Nebojša Čović izjavio je da je potrebno formirati međunarodnu komisiju koja bi ispitala događaje u Račku 1999. godine. Čović je na pres-konferenciji rekao da je Račak direktan dokaz prevare i manipulacija na osnovu kojih je odobreno NATO bombardovanje bivše Jugoslavije. Ističući da ne želi da daje alibi bivšem režimu Slobodana Miloševića, Čović je naglasio potrebu da se pristupi formiranju međunarodne komisije koja bi utvrdila istinu o Račku. "Verovatno će biti elemenata koji nam se neće svideti, ali verujem da se može doći do pozitivnog rezultata", kaže Čović.

On je rekao da bi bilo mudro da se zaustavi "proces izvinjavanja" dok sve okolnosti ne budu proverene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: