Petak, 31.10.2014.

11:54

Granatiran Donjeck, poginuo civil

Na istoku Ukrajine noćas je poginuo civil prilikom granatiranja područja oko grada Donjeck, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Gradska skupština Donjecka saopštila je da je severni deo grada bio pod paljbom od četvrtka i da je "kao rezultat borbe jedan civil poginuo, a drugi je ranjen".

Gradska skupština Donjecka saopštila je da je severni deo grada bio pod paljbom od četvrtka i da je "kao rezultat borbe jedan civil poginuo, a drugi je ranjen".

Kijev i proruske snage potpisale su 5. septembra sporazum kojim su obustavljeni okršaji, ali ne i u potpunosti.

Kijev je optužio proruske snage da su prekršile primirje 45 puta u poslednja 24 sata, prenela je agencija AFP, koja je navela da se artiljerijska paljba čula da dolazi iz pravca aerodroma.

Najnovije borbe dogodile su se uoči izbora planiranih u nedelju, 2. novembra u Donjeckoj i Luganskoj oblasti.

Proruske snage planiraju da održe predsedničke i parlamentarne izbore, a izbore održane u ostatku Ukrajine 26. oktobra su bojkotovale.

Kijev i zapadne zemlje protive se održavanju izbora, dok je Moskva saopštila da će priznati rezultate izbora.

Na istoku Ukrajine je, od početka borbi u aprilu, više od 3.700 ljudi poginulo, pretežno civila, pokazuju podaci Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: