Sreda, 23.02.2011.

12:13

Aidi Ćorović policijska zaštita

Direktorka Urban ina Aida Ćorović dobila policijsku zaštitu posle verbalnih napada i uvreda koje joj je uputila Islamska zajednica u Srbiji Muamera Zukorlića.

Izvor: Beta

Default images

Ona je ocenila da je država pustila da stvari teku "nenormalnim tokom" i da autoritarni lideri iz konteksta verskog ponašanja pređu na teren politike.

"Nažalost, dobiću policijsku zaštitu i to je sraman podatak za Srbiju da se neko ko je rođen i čija cela porodica generacijama unazad živi u Novom Pazaru oseća nesigurno", rekla je Ćorovićeva.

Potpredsednica Muslimanskog omladinskog kluba Aida Rašljanin je Ćorovićevu okarakterisala kao isfrustiranu ženu bez kučeta i mačeta, reagujući na njen tekst u dnevnom listu "Danas" u kom tvrdi da je masovna pojava nošenje hidžaba ili marame u Sandžaku u funkciji političke opcije koju predvodi Zukorlić.

Zukorlić je Aidu Ćorović nazvao i mrziteljem sopstvene kulture i svega što je muslimansko.

"Radi se o marginalnoj ličnosti koja nema težinu. U Novom Pazaru ima na desetine nevladinih organizacija, a samo njoj je dat medijski prostor, a kada se ja pominjem, onda se skidaju sve titule. To je sve u sklopu nastavka diskriminacije koja se vrši prema Bošnjacima već godinama", rekao je Zukorlić.

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je šovinističke ispade i verbalne napade na direktorku NVO Urban in.

Tadić je u pisanoj izjavi naveo da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Muftija Zukorlić je tu podršku ocenio kao "nedržavnički, neodgovoran i pristrasan" odnos predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: