Utorak, 15.09.2015.

23:49

Le Pen:Dolazak migranata podseća na osvajanje Rima

Liderka francuske desnice Marin Le Pen uporedila je dolazak velikog broja izbeglica u Evropu sa invazijom varvara na Rim, prenosi “Raša tudej“.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta/AP

U ranijim izjavama, Le Penova je povlačila paralelu između dolaska muslimana u Evropu i nacističkog osvajanja.

“Bez ikakve akcije, ove migracije biće kao invazija varvara iz četvrtog veka, a posledice će biti iste. Moramo odmah zaustaviti ovo ludilo kako bismo zaštitili naš socijalni pakt, slobodu i identitet“, rekla je ona.

Očekuje se da će do kraja godine u Evropu stići milion tražilaca azila.

Le Penova je okrivila obe glavne koalicije u Francuskoj, i bivšeg predsednika Sarkozija, ali i sadašnjeg Fransoa Olanda, za “prvi talas migranata“.

“Sarkozi je otvorio vrata, a Oland i premijer Valis su ih skinuli sa šarki. Lideri su ponudili da ih prihvate, čak i bez pitanja svog stanovništva, isti lideri koji su uništili Libiju i nastavljaju da destabilizuju Siriju“, naglasila je Marin Le Pen.

Ranije u toku meseca, Oland je izjavio da će Francuska u naredne dve godine prihvatiti 24.000 izbeglica.

Le Penova je svoju novu kampanju izgradila oko pitanja izbeglica, a prošle nedelje je izjavila da stvarne izbeglice čine menjinu, dok su 99 odsto onih koje vidimo muškarci koji su u potrazi za poslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: