Nedelja, 09.05.2010.

14:19

NS: Ulazak u EU prioritet

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je ulazak Srbije u EU cilj oko kog moraju biti okupljene sve političke stranke.

Izvor: Beta

Default images

Ona je ocenila da sa aktuelnom vlašsću, koja "ne poštuje evropske vrednosti i standarde" zemlja ne može biti deo Unije. "Punopravno članstvo Srbije u EU je prioritet, državni i nacionalni interes i sve političke stranke moraju biti okupljene oko tog cilja", rekla je Filipovski novinarima na stranačkoj akciji u centru Beograda.

Prema njenim rečima, stranke koje vode Srbiju i kojima je osnovni slogan "Evropa nema alternativu" ne poštuju evropske vrednosti i standarde, a zakon o informisanju i izbor sudija govore da sa aktuelnom vlašću Srbija ne može u Evropsku uniju.

Nova Srbije je zatražila i ostavku ministra zdravlje Tomice Milosavljevića, kako su naveli, pre svega, zato što se operisao u Nemačkoj, ne verujući u sposobnost srpskih lekara.

Potpredsednik NS Jovan Marić je dodao da to od Milosavljevića traže i građani Srbije i lekarska komora, naopmenuvši da je u sličnoj situaciji ministarska zdravlja Slovenije je podnela ostavku, pošto je operaciju srca obavila u inostranstvu.

"Loša zdravstvena, kao i kadrovska politika, s obzirom da su njegovi puleni, direktori bolnica u Beogradu završili u zatvoru, loša procena prilikom kupovine vakcina, pa i pogrešna politika u vezi sa lečenjem narkomana, takođe su razlozi zbog kojih bi Milosavljević trebalo da podnese ostavku", kazao je on.

Marić je odlazak Milosavljevića u Nemačku na operaciju ocenio kao "nemaralan čin" i dodao da NS od "ove vlade i od ovih ministara i ne očekuje moralne postupke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: