Sreda, 06.02.2013.

00:12

Dačić u poseti Vašingtonu

Premijer Ivica Dačić započinje posetu Vašingtonu, tokom koje će imati mnogo značajnih susreta s predstavnicima američke administracije i bezbednosnog sektora.

Izvor: Tanjug

Default images

Dačić će prisustvovati i Molitvenom doručku 7. februara.

Kako Tanjug saznaje u američkoj prestonici, Dačić će danas i sutra imati sastanke sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom i s direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Robertom Milerom.

Predsednik srpske vlade će tokom dvodnevne posete Vašingtonu i prisustva na Molitvenom doručku, imati i mnoštvo susreta u Kongresu Sjedinjenih Država, gde će razgovarati sa članovima srpskog Kokusa, koji ima tridesetak senatora i kongresmena iz obe partije, demokratske i republikanske.

Pored premijera Srbije, na Molitvenom doručku će biti i pomoćnica ministra spoljnih poslova Ljubica Vasić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

Vasićeva će tokom boravka u Vašingtonu sa sagovornicima iz američke administracije, Kongresa i nevladinog sektora, razgovarati o razvoju odnosa između Srbije i SAD, kao i evropskim integracijama Srbije i daljim koracima koje Srbija preduzima u tom pogledu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Molitveni doručak će biti održan 7. februara, uz prisustvo predsednika SAD Baraka Obame, visokih političkih i vojnih zvanica vašingtonske administracije, kao i uglednih gostiju iz sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: