Subota, 04.12.2004.

11:13

Čedomir Jovanović isključen iz DS-a

Opštinski odbor Demokratske stranke na Novom Beogradu isključio je Čedomira Jovanovića iz članstva DS-a u petak uveče.

Izvor: B92, Beta

Default images

Od 44 prisutna člana Odbora DS-a na Novom Beogradu, za isključenje je glasalo njih 35. Protiv tog predloga izjasnilo se pet članova odbora, a četiri su bila uzdržana, saznaje Beta.

Disciplinski postupak protiv Jovanovića pokrenulo je 11 funkcionera stranke smatrajući da je on u javnim nastupima iznosio teške kvalifikacije o političkom delovanju stranke i njenog predsednika i time povredio stranačku disciplinu. Taj postupak počeo je prošle nedelje, kada je Jovanović pred članovima novobeogradskog odbora i u prisustvu advokata dao izjavu o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Jovanović kaže da nije naneo štetu stranci, već da je, naprotiv, i DS-u i biračima DS-a godinama pomagao. Jovanović, međutim, dodaje da mu je jasno da je njegovo političko delovanje ugrozilo pojedince i rukovodstvo DS-a, njihov lik i delo, ali da u toj činjenici ne vidi nikakav problem jer ni on ni oni nisu važniji od DS-a. "Upravo su to oni anonimni izvori koji su mesecima pomagali u monstruoznoj kampanji antihaškog lobija, koji je zapravo nametnuo tezu čišćenja i transformacije DS-a, koja se okončava mojim isključenjem. Meni je važno da budem član DS-a i boriću se za to svoje pravo u skladu s političkim principima koji karakterišu svakog demokratu-političara", navodi Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: