Info

Sreda, 23.05.2012.

10:24

Vulin: SNS još ne razgovara o vladi

Koalicija okupljena oko SNS još nije započela razgovore o formiranju vlade ni sa jednom strankom, tvrdi lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Default images

On je, gostujući u emisji B92 "Hoću da znam", rekao i da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za formiranje nove vlade poveriti najpre Jorgovanki Tabaković.

"Do sada nikad predsednik države nije ponudio mandat najvećoj stranci. Predsednik daje mandat stranci koja je osvojila najveći broj mandata, ona ima 30 dana da vidi da li može da okupi većinu. Mi ćemo probati da vladu formiramo poštujući principe, ako uspemo - uspemo, ako ne - vraćamo mandat predsedniku", rekao je Vulin za B92.

Na pitanje da li je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić juče razgovarao sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, Vulin je rekao da nije, a na pitanje da li je moguća kohabitacija odgovorio da je sve što je u skladu sa Ustavom moguće.

"Kohabitacija je moguća. To je legalno, ali nije legitimno. Svaka vlada u kojoj neće biti naše koalicije ili bar SNS neće biti legitimna, jer su građani tako rekli na izborima", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da nije neki veliki pristalica koalicije sa socijalistima, ali da veruje da će Dačić ostati dosledan i da će ponovo preći na stranu pobednika.

Vulin tvrdi i da strani ambasadori ovih dana "puno razgovaraju sa političarima u Srbiji" i da "smatraju razumljivim da bi vlada bez SNS bila nesigurna, labava i loša", ali da bi takođe "mnogi od njih voleli da nekako spasu DS od njene izvesne političke sudbine, a to je da bude opozicija".

"Činjenica je da međunarodna zajednica smatra da bi bilo jako važno da SNS bude u vladi", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: