Svet

Ponedeljak, 25.09.2017.

12:40

Strah privrede pred izbore opravdan?

Poverenje među nemačkim kompanijama je blago palo u septembru zbog neizvesnosti uoči održavanja parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Izvor: Beta

Strah privrede pred izbore opravdan?
Foto: Thinkstock

Indeks poslovnog poverenja, koji izračunava nemački ekonomski institut Ifo, pao je ovog meseca na 115,2 poena sa 115,9 poena iz avgusta, navodi se u saopštenju Ifo.

"Kompanije su u septembru bile manje optimistične u pogledu aktuelne poslovne situacije i kratkoročnih perspektiva", navodi se u saopštenju direktora Ifo, Klemensa Fuesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: