Svet

Nedelja, 16.11.2014.

17:07

Zaposlite se kao pilot drona

Dronovi su ove godine u centru pažnje, a namera Amazona da vrši isporuke bespilotnim letelicama otvorila je novu šansu za sve one koji su spretni s džojstikom.

Izvor: B92

Default images

Kompanija za onlajn trgovinu želi da što pre testira svoj "Prajm er" program isporuke i raspisala je konkurs za inženjere i pilote.

Naravno, uslovi su prilično strogi, pa vam je za posao u Amazonu potrebno najmanje pet godina iskustva upravljanja bespilotnim letelicama, a prednost će imati oni koji imaju sertifikate sa pravih pilotskih akademija.

Amazon je svoj program najavio prošle godine, ali letelice na koje računa kompanija nisu dozvoljene za ličnu upotrebu u SAD.

Ipak, federalna uprava za civilnu avijaciju najavila je izmene regulative 2015. godine, posle čega će Amazon početi da testira svoje oktokoptere.

Ukoliko nemate iskustva kao pilot, u programu ima mesta i za druga zanimanja.

"Tražimo stručnjake za aeronauitku, letačke sisteme, ali i pravnike i stručnjake za regulativu", piše u Amazonovom konkursu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

20 h

Podeli: