Aktuelno 3

29.05.2024.

11:53

Želite da živite u Beogradu na vodi? Ovo je minimum

Beograd na vodi važi za jedan od najluksuznijih prestoničkih stambenih kompleksa te ne iznenađuje što su cene stanova tamo za mnoge previsoke. Budući da smo videli da kirije tamo idu i do 9.000 evra, proverili smo koliko koštaju povoljniji stanovi.

Izvor: B92.net / M.V.

Želite da živite u Beogradu na vodi? Ovo je minimum
Marko Obradović Edge

Podeli:

Kirije nisu niske ni u drugim delovima grada, posebno u centru prestonice. Budući da se Beograd na vodi nalazi na jednom od najatraktivnijih mesta sa najluksuznijim stanovima, očekivano je da su tamo cene astronomske. Ipak, ima i povoljnijih. U ovom kompleksu, najjeftiniji zakup je nešto niži od 1.000 evra.

Kao što smo već pisali, vrednost stana diktiraju lokacija, veličina i dodatne pogodnosti.

U Beogradu na vodi kirija ide i do 9.000 evra, a ističe se upravo po pogodnostima koje "opravdavaju" vrtoglave cene zakupa. Tako se uz najluksuznije stanove nudi i korišćenje usluga hotela gde stanar može da poseti spa centar sa bazenom, ode u teretanu, na masažu ili u saunu, tu su i prostrane terase ili pak dvorišta i đakuziji, a u cenu su uključena i parking i garažna mesta.

Sada smo proverili koje su najniže cene zakupa u ovom luksuznom kompleksu. Kako smo pomenuli, ovde se može naći stan za ispod 1.000 evra. Uglavnom su u pitanju nameštene ili polunameštene garsonjere i poneki jednosoban stan. Uz svaki ide i garažno ili parking mesto.

Pregledajući oglase, najjeftiniji koji smo pronašli iznosi 750 evra. U pitanju je nameštena garsonjera od 30 kvadrata, a u cenu takođe ulazi i garažno mesto.

A koliko košta kupovina stana u Beogradu na vodi?

Najskuplji stan prodat u Srbiji prošle godine je bio površine 383 kvadrata u Beogradu na vodi po ceni od 2.601.888 evra, a najviša cena od 11.475 evra po kvadratu postignuta je u tom kompleksu, objavio je Republički geodetski zavod.

Direktor prodaje u Beogradu na vodi Milovan Savić rekao je nedavno da ima i stanova po ceni od 3.300 i 3.400 evra po kvadratu bez poreza na dodatu vrednost.

"To su početne cene i imamo veliki izbor stanova po tim cenama, među kojima su neki relativno uskoro useljivi. Istina je da imamo i stanove po ceni većoj od 5.000 i 7.000 evra, dok su stanovi u kuli Beograd kao najreprezentativnijem objektu i do 10.000 evra, ali ako govorimo o prosečnoj ceni stana, ona se kreće od 3.400 evra pa naviše", naveo je Savić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: