Svet

Utorak, 01.12.2015.

20:02

Došlo na naplatu: Prodaja VW u SAD pala 25%

Prodaja Folksvagenovih automobila u SAD pala je za 25 % u novembru, nakon što je suspendovana i prodaja dizel vozila uključenih u skandal s lažiranjem podataka

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug/AP

VW je zamrznuo prodaju dizel modela automobila u SAD 4. novembra, posle novih optužbi o korišćenju softvera koji lažira pokazatelje o emisiji gasova na testovima, prenosi agencija AFP.

Suspenzija je pogodila oko 20 odsto Folksvagenove uobičajene prodaje dizel vozila, ali je izgleda imala uticaj i na prodaju nedizelaša, navodi francuska agencija.

Ukupna prodaja VW-a u SAD pala je u novembru za gotovo 8.000 vozila u odnosu na godinu ranije, na 23.882 jedinica.

Proizvodjač automobila je u novembru prošle godine prodao 5.462 TDI dizel vozila, rekla je portparolka nemačke kompanije za AFP.

"Folksvagen je imao sreću što se održao u mesecima neposredno posle obelodanjivanja problema s emisijom gasova, ali ga je sreća napustila kod prodaje u novembru", izjavila je viši analitičar firme Autotrader, Mišel Krebs.

Prema njenim rečima, "Folksvagenu će trebati dugo vremena da se izvuče iz te situacije, a prvi korak treba da bude jasan i sveobuhvatan plan za popravljanje problema, što se, kako se čini, uskoro neće desiti".

Folkvagenova prodaja u SAD je od početka godine do sada pala za četiri odsto, na 318.484 vozila, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

5 h

Podeli: