Svet 0

28.05.2024.

21:31

"Donald je žrtva"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp bio je žrtva ucene porno glumice Stormi Danijels, a tužioci nisu uspeli da dokažu da je Tramp prikrio tajnu isplatu novca, rekao je na današnjem ročištu njegov advokat Tod Blanš.

Izvor: Tanjug

"Donald je žrtva"
EPA-EFE/DOUG MILLS / POOL

Podeli:

On je tvrdio da je Stormi Danijels pretila Trampu da će izneti u javnost priču o njihovom navodnom susretu, kao i da ju je bivši predsednik isplatio da bi zaštitio svoju porodicu, a ne predsedničku kampanju 2016, prenosi Rojters.

Tužioci sa Menhetna navode da je ta suma od 130.000 dolara ekvivalentna vanpropisnom doprinosu za kampanju, jer je sprečila glasače da saznaju za navodnu aferu koja bi možda uticala na njihov izbor kandidata.

Oni će kasnije danas sumirati svedočenja Stormi Danijels, Trampovog bivšeg advokata Majkla Koena i drugih svedoka kako bi dokazali krivicu republikanskog kandidata prema američkom zakonu.

Blanš je poručio porotnicima da ne mogu da se oslone na svedočenja Danijels i Koena.

Stormi Danijels je svedočila da je bila sa Trampom u seksualnoj vezi, a da joj je on tajno isplatio 130.000 dolara u zamenu za njeno ćutanje tokom predsedničke kampanje 2016.

Bivši advokat Koen je porotnicima rekao da je sumu isplatio svojim novcem, koji mu je kasnije vraćen, a zabeležena je u Trampovoj poslovnoj evidenciji kao uplata za advokatske usluge.

Tramp negira seksualnu vezu sa Stormi Danijels.

Zasedanje porote moglo bi da započne već sutra, a Tramp bi mogao da postane prvi predsednik u istoriji SAD koji je krivično osuđen.

Donald Tramp će ostati u trci za predsednika nezavisno od ishoda suđenja.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: