Politika 10

28.05.2024.

21:12

Brnabić: Izbori drugog juna više od lokalnih, biramo između prošlosti i budućnosti

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da lokalni izbori, koji se održavaju u nedelju, imaju nacionalni karakter.

Izvor: B92.net

Brnabić: Izbori drugog juna više od lokalnih, biramo između prošlosti i budućnosti
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Podeli:

Ona je gostujući u emisiji Inostrane na Radioteleviziji Vojvodine istakla da građani imaju ispred sebe jasan izbor između prošlosti i budućnosti i da veruje da će građani dati glas za dalji razvoj zemlje.

"Ovi izbori su pitanje koje će govoriti o jedinstvu srpskog naroda. Mislim da svi razumeju da izbori 2. juna imaju jedan nacionalni karakter. Upravo zbog vremena i okolnosti u kojima se dešavaju. Ja ću podsetiti sve da je opozicjia rekla da će maj biti dobar za njih, jer će biti težak za Aleksandra Vučića, a u stvari težak za Srbiju. Oni su govorili da ide godišnjica tragedija, takozvano Kosovo u Savetu Evrope pa glasanje u Ujedinjenim nacijama. Neki od njihovih ideologa su rekli da će to Vučiću oduzeti pozitivne poene. Ali predsednik Vučić je malo pokvario planove opozicije, medutim tužno je što oni ove stvari vide kao priliku. Ne može da bude njihova politika – što gore za Srbiju to bolje po mene", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je ponosna što je član Srpske napredne stranke, ali i šire koalicije koja je nacionalne interese stavila iznad politike „Ja sam beskrajno srećna i ponosna što sam deo jedne šire koalicije koja se ujedinila u jednom danu. Niko nije pitao koliko će mesta dobiti, nismo pravili sporazume već smo sve ostavili po strani jer je bio trenutak za jedinstvo. Morali smo da se suočimo sa svim izazovima i uspeli smo, očigledno. Što se tiče lokala, i to je važno za građane, važno je pitanje kanalizacije ,kvaliteta vazduha, ostala komunalna pitanja, saobraćaj... sve je to važno. Ali da vas pitam – da li je opozicija prestavila neki plan, program? Ne. Čitav program je mržnja prema Aleksandru Vučiću. Mi jesmo. Mi imamo ambiciozne planove – prosečna plata makar 1.400 evra u Srbiji 2027. godine, prosečna penzija i minimalac 650 evra. I da bismo to postali, mi moramo svi da radimo kao tim – od lokala, preko Vlade, parlamenta pa sve do predsednika", izjavila je predsednica parlamenta.

Brnabić je rekla da je u nedelju pred građanima jasan izbor između prošlosti i budućnosti.

"Pozivam sve ljude da izađu na izbore i da kažu da li želimo da nastavimo ovako, sa rastom plata i penzija, na zdravim osnovama, da imamo budžet za pruge, autoputeve, školem, vrtiće, kanalizacionu mrežu, da ulažemo u nauku i inovacije. Ali da imamo i politički zemlju koja je samostalna, nezavisna, jasno predeljena i vodi politiku u skladu sa međunarodnim pravom. Ili žele da idemo u prošlost i nestabilnost. Za mene je izbor jasan, ja se nadam da će nam građani dati poverenje i sigurna sam da ćemo pokazati jednistvo i to će nam dati snage da se borimo", zaključila je predsednica skupštine.
 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

23 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

18 h

Podeli: