Srbija

Ponedeljak, 06.02.2017.

12:11

"Nisu problem samo Grci, ali šta da radimo?"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u interesu države i građana biti rešeni problemi u izgradnji putnih koridora.

Izvor: Beta

Foto: Tanjug, arhiva

"Postoje problemi u našim projektima i tenderskim procedurama. Svi su očekivali da dobiju gotov novac kako bi ispunjavali zaostale obaveze i isplaćivali plate", rekao je Vučić novinarima u Privrednoj komori Srbije.

On je istakao da nije samo problem sa grčkom kompanijom Aktor, koja kasni u radovima na deonicama Koridora 10, ali da to nije ništa novo i da su slične teškoće postojale i ranije.

"Pa 50 godina zbog toga ništa nije urađeno, ali šta da radimo? Da raskinemo ugovor pa da platimo mnogo više ili da nekako to guramo", naveo je Vučić.

"Nastojaćemo da rešavamo probleme, nigde u velikim poslovima ne ide glatko i jednostavno. Negde će ugovori biti raskinuti, negde neće, kako ne bi plaćali penale skuplje nego što plaćamo radove", rekao je Vučić.

Po rečima premijera, važno je da započeti poslovi budu završeni i da se sprovode planirani projekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: