Svet 1

17.05.2024.

18:37

Poznata kompanija gasi oko 600 radnih mesta – ni direktorske pozicije nisu sigurne

Proizvođač električnih vozila Tesla najavio je otpuštanje još oko 600 zaposlenih u svojim proizvodnim pogonima i inženjerskim kancelarijama u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Izvor: Tanjug

Poznata kompanija gasi oko 600 radnih mesta – ni direktorske pozicije nisu sigurne
Photo Smoothies/Shutterstock

Podeli:

CNBC navodi da Tesla ima problema sa slabljenjem potražnje za električnim vozilima i uvećanom konkurencijom, zbog čega će kompanija početi sa smanjenjem broja radnih mesta najverovatnije od januara.

Najnovijim talasima otpuštanja američke kompanije u kalifornijskim mestima Fremont i Palo Alto biće ugašene pozicije najnižih do najviših, to jest od običnih radnika u fabrici, programera softvera, inženjera robotike i direktora, preneo je  CNBC.

Izvršni direktor Ilon Mask rekao je zaposlenima u dopisu u aprilu da će proizvođač elekteričnih vozila ugasiti više od 10 odsto radnih mesta širom sveta.

Ova kompanija ranije je najavila otpuštanje više od 6.300 radnih mesta širom Kalifornije, u Bafalu u državi Njujork, kao i u Ostinu u Teksasu.

U Tesli je na kraju 2023. godine bilo 140.473 zaposlenih.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

13 h

Podeli: