Srbija

Ponedeljak, 07.02.2011.

16:20

PTT: Novi sandučići za bolju uslugu

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić je podržao uvođenje jedinstvenih poštanskih sandučića, koje je propisala Republička agencija za poštanske usluge.

Izvor: Beta

Default images

Ćirić je kazao da bi taj proces zamene sandučića trebalo uraditi u narednih pet godina i da će omogućiti podizanje kvaliteta poštanske usluge.

"Pošta je stalno u centru pažnje kada se radi o poštanskim sandučićima, ali odgovorna za taj posao je nezavisna Republička agencija za poštanske usluge, koja je propisala te uslove", kazao je on.

Ćirić je dodao da je Pošta Srbije jedan od 17 poštanskih operatera na srpskom tržištu i da će iste poštanske sandučiće koristiti svi.

Svi vlasnici stanova i kuća u Srbiji moraće da zamene svoje poštanske sandučiće jer je predviđeno usaglašavanje njihovog izgleda sa zahtevima EU.

Republička agencije za poštanske usluge (RAPUS) donela je tehnički uslovi za kućne sandučiće kojima se prvi put definišu njihove dimenzije i izgled i propisan rok.

Novim tehničkim uslovima predviđeno je da se vlasnicima starih kućišta ostavi rok od pet godina da ih zamene, dok su investitori novogradnje obavezni da od 1. januara postavljaju nove sandučiće.

Prema navodima medija, procenjuje se da starih sandučića ima oko milion, a troškove zamene koji će iznositi oko 10 miliona evra, snosiće građani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: