Srbija

Utorak, 30.05.2017.

15:46

"Subvencije dokazale, došlo više investitora"

Vlada će nastaviti sa politikom podsticaja zapošljavanja, posebno imajući u vidu sve veću zainteresovanost investitora, kaže ministar Goran Knežević.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Knežević je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, rekao da je izveštaj da je Srbija šesta zemlja u Evropi po broju novootvorenih radnih mesta, proizašlih iz direktnih stranih investicija, još jedan dokaz da vladine mere daju odlične rezultate kada je reč o zapošljavanju.

Ministar je istakao da će se sa politikom podsticaja nastaviti i na dalje.

"Samo od početka godine potpisali smo ugovore sa devet velikih kompanija, koje planiraju da investiraju skoro 60 miliona evra u našu zemlju i otvore više od 4.000 novih radnih mesta“", rekao je Knežević.

On je podsetio da je cilj takve politike stvaranje privlačnog, ali i sigurnog investicionog ambijenta.

Poručujući da očekuje još bolje rezultate ove godine, Knežević je dodao da su 72 kompanije, koje su ispunile ugovorne obaveze i ugovorile zapošljavanje 12.383 osoba, sredinom marta u radnom odnosu imale 39.953 zaposlenih, što je za 27.570 više.

"Ovo su najbolji mogući podaci, uz smanjenju stopu nezaposlenosti sa kojima možemo da se pohvalimo kada je u pitanju podrška Vlade Srbije zapošljavanju. Ne samo da tako naši ljudi dobijaju posao, naša mala i srednja preduzeća šire poslovanje, već se na taj način podstiče i konkurentnost naše privrede“, zaključio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

10 h

Podeli: