Srbija

Četvrtak, 20.09.2012.

15:13

Ćulibrku Telekom, Krkobabiću PTT

Telekom će posle odlaska Branka Radujka voditi Predrag Ćulibrk, dok će novi direktor PTT biti zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Default images

Vlada je odluku o postavljanju novih direktora u Javnim preduzećima donela na današnjoj sednici.

Krkobabić, koji je i ranije spominjan kao kandidat za mesto, zameniće dosadašnjeg direktora Gorana Ćirića. Ćulibrk, koga je kao nestranačku ličnost predložila SNS, dolazi umesto Radujka, a dosad je bio na čelu Telekoma Srpske koji je u vlasništvu Telekoma Srbije.

Inače, Ćulibrk se još u aprilu 2011. godine spominjao kao moguće rešenje za novog generalnog direktora Telekoma Srbija, a prema nekim informacijama iz tadašnje Vlade, trebalo je da dođe na to mesto u maju prošle godine.

On je u tom periodu izjavio i da je dobro što Telekom nije prodat ispod cene od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala, kao i da bi "na Telekom kroz nekoliko godina trebalo gledati kao na kompaniju koja je deo jedne šire multinacionalne kompanije, što nikom ne bi trebalo da smeta".

Ćulibrk, rođen u Rumi 1968. godine, nakon završetka studija na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1994. godine zaposlio se u tadašnjem JP PTT Srbija, sada Telekomu, u Direkciji za razvoj i investicije. Od 1997. godine je bio odgovoran za deo planiranja mreže.

U martu 2005. godine imenovan je za direktora Sektora za strateško planiranje, a iste godine za direktora Samostalnog sektora za strategiju i razvoj u Telekomu Srbije, a.d., Beograd.

Od 18.06.2007. godine imenovan je za generalnog direktora Telekoma Srpske, a.d., Banja Luka.

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, rođen je 1952. u Kačarevu kod Pančeva. Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Beogradu, nakon čega je oko 30 godina radio na bankarskim i finansijskim poslovima.

Posebna oblast njegovog interesovanja i rada je privredna oblast zanatstva, malih i srednjih preduzeća.

Osim funkcije potpredsednika PUPS-a Krkobabić je i jedan od osnivača ove partije i predsednik Gradskog odbora te stranke za Beograd. Od avgusta 2008. do juna 2012. bio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Sin je potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, lidera PUPS-a Jovana Krkobabića, oženjen je i otac dvoje dece. Imenovani su i direktori još nekih preduzeća.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Transnafta „ Pančevo, Vlada Srbije je imenovala Miloša Tomića, a Nikolu Petrovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“ .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

11 h

Podeli: